Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vozači i hodočasnici oprez u prometu, upozoravaju iz policije

  hodocasce studenata KBF-a u Dragotin U marijanskom svetištu u Dragotinu večeras je vrhunac pobožnosti uoči sutrašnjeg blagdana Velike Gospe. Prvi hodočasnici očekuju se već u ranim poslijepodnevnim satima, a početak slavlja je u 17 sati. U 17,30 je svečano iznošenje slike, u 18 sati pokorničko bogoslužje i križni put, a sveta misa je u 20 sati.
  Misu u 22 sata predvodi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Prva misa sutra je u 8 sati, svečana misa je u 10,30, a posljednja je u 18 sati.
  Mise će se i ove godine održati u improviziranom liturgijskom prostoru iako će vjernici moći ući u crkvu gdje je vraćen Gospin lik.
  Zbog očekivanog većeg broja vjernika i pojačanog prometa oko marijanskih svetišta iz policije pozivaju sve sudionike na oprez, a posebno vozače. Potrebno je, kako ističe Vitomir Lučić, pomoćnik zapovjednika za promet đakovačke policijske postaje, smanjiti brzinu, pridržavati se uputa prometne policije, te parkirati na za to predviđena mjesta izvan naselja.
  I hodočasnici koji pješače prema svetištima trebaju se pridržavati prometnih pravila i kretati se lijevom stranom u koloni, te imati reflektirajuće prsluke ili svjetiljke.
  Posebno se upozoravaju vozači da ne parkiraju na kolniku u samom Dragotinu jer će to, posebno uoči i nakon mise u 22 sata stvoriti veliku gužvu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog