Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinkovićeva podrška prosvjednicima

   

  Prosvjed seljaka 04Solidarnost s prosvjednicima i podršku zahtjevima nezadovoljnih poljoprivrednika izrazio je saborski zastupnik HDSSB-a gradonačelnik Zoran Vinković koji podsjeća da je, uz već smanjeni iznos od 3,2 milijarde kuna, u proračunu za sljedeću godinu za poljoprivredu predviđeno dodatno smanjenje za 600 milijuna. U priopćenju ističe da ” na policama trgovačkih lanaca ne postoje domaći već nekvalitetni strani proizvodi, da u Slavoniji i Baranji svakodnevnoo nestaju farme, krče se voćnjaci, ratarski prinosi se smanjuju dok uvoznički lobi trlja ruke”.
  “To je slika današnjeg sela i seljaka, slika Hrvatske, a posebice Slavonije i Baranje”, navodi se u Vinkovićevu priopćenju uz konstataciju da je na djelu “potpuni krah državne politike prema selu i seljaštvu, odnosno čitavoj Slavoniji i Baranji”.
  HDSSB-ov saborski zastupnik traži od Vlade i Ministarstva poljoprivrede da usvoje zahtjeve poljoprivrednika jer je riječ o minimumu koji treba biti zadovoljen kako hrvatska poljoprivreda ne bi u potpunosti bila uništena, te da se vrlo jasno odrede o budućnosti agrara i ruralnog razvoja Hrvatske.
  “Ukoliko SDP-ova neoliberalna vlada nastavi raditi samo u interesu uvoznika i multinacionalnih kompanija tada će biti nastavljen trend pretvaranja Hrvatske u kolonijalno dobro i sirovinsku bazu”, zaključuje u svom priopćenju zastupnik Vinković.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog