Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Soldo: “Kroz logore je prošlo preko 30.000 branitelja i civila”

  “Kroz zatočeništvo srpskih koncentracijskih logora je prošlo preko 30.000 branitelja i civila, osoba različite životne dobi, spola i vjere. Prošli su torture u logorima koji su 1991. i 1992. godine bili na teritoriju Srbije, BiH i Crne Gore te na okupiranim područjima Hrvatske. U logorima je ubijeno ili podleglo svakodnevnim mučenjima, batinanjima i zlostavljanjima oko 300 ljudi, no procjene su da je oko 2.500 ljudi stradalo od trenutka zarobljavanja do dolaska u logore”, navodi se u izjavi koju je povodom Dana sjećanja na zatočenike neprijateljskih logora medijima uputio Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća.
  Soldo podsjeća da je na današnji dan 1992. godine u Nemetinu, po načelu ‘svi za sve’, napravljena razmjena 714 zatočenih hrvatskih branitelja i civila koji su bili u više od 70-ak srpskih logora.
  “Stoga svim našim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, te vojnim i civilnim stradalnicima Domovinskog rata svi trebamo biti neizmjerno zahvalni na hrabrosti i neprocjenjivoj žrtvi koju su dali za stvaranje Hrvatske“, navodi se u Soldinoj izjavi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog