Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Skup učitelja o zdravstvenom odgoju

    ucitelji Oko 500 učitelja razredne nastave iz pet slavonskih županija okupilo se danas u Đakovu na stručnom skupu na kojem je središnja tema implementacija zdravstvenog odgoja u razrednoj nastavi. Sudionicama se obratio i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje koji je istaknuo da zdravstveni odgoj, kroz sva područja koja obuhvaća, ima za cilj učenike, što je i zadaća odgojno-obrazovnog sustava, što bolje pripremiti za kvalitetan život.
    Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje za naš je Radio prokomentirao i kontroverze koje su pratile raspravu o zdravstvenom odgoju.
    “Kompromitacija je, nažalost, nastala zahvaljujući pojedinim skupinama koje su to, motivirane interesnim, a poslije i svjetonazorsko-ideološkim razlozima, naprosto iskrivljeno protumačile određene teme za koje je javnost nešto senzibiliziranija, a koja ulaze, naravno, u pitanje odgoja, pitanje obitelji, ali ovaj zdravstveni odgoj ni na koji način neće dovesti niti pitanje odgoja, niti pitanje obitelji. Dapače, on će potaknuti da obitelj što više komunicira s djecom kako bi djeca donosila kvalitetne odluke”, pojasnio je Filipović.
    Vinko Filipovic Govoreći o suvremenim pristupima nastavi zdravstvenog odgoja profesorica Edita Borić, s Učiteljskog fakulteta, upoznala je sudionike i s rezultatima provedenog istraživanja o zdravstvenom odgoju među učiteljima, ali i učenicima. Prema tim istraživanjima, učitelji dobro poznaju sadržaje i dobro se snalaze, ali tijekom studija nisu imali dovoljno takvih predmeta i sadržaja. Isto tako, učenici dobro poznaju teoriju, ali tu teoriju ne primjenjuju, posebno kada je riječ o prehrani, ističe profesorica Borić.
    Doktorica Katarina Dodig-Ćurković ukazala je na važnost zdravstvenog odgoja za razvoj učenika mlađe školske dobi. “Sve ono što se loše reflektira na omladinu, nažalost, završava kod nas na dječjoj i adolescentnoj psihijatriji”, upozorava dr. Dodig-Ćurković.
    Na skupu je govorila i viša savjetnica Mirela Skelac, te učitelji praktičari.
    Domaćin skupa učitelja razredne nastave je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog