Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prvi javni pozivi za zemlju u rujnu!?

  zemlja U sklopu informativne kampanje kojoj je cilj ubrzati raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, Agencija za poljoprivredno zemljište priprema prezentaciju Zakona o poljoprivrendom zemljištu i provedbenih podzakonskih akata.
  “Cilj nam je informirati općine i gradove kako pripremiti dokumentaciju da bi Agencija mogla raspisati javne pozive za državno poljoprivredno zemljište za zakup. Naime, od travnja ove godine na snazi je novi zakon koji predviđa da se zemljište daje u zakup na 50 godina. Zemljišta ima više nego dovoljno i cilj nam je pokrenuti i jedinice lokalne samouprave i poljoprivrednike da se aktivnije uključe u cijeli proces”, pojašnjava glasnogovornica Željana Ivanuš.
  Prezentacija u Osječko-baranjskoj županiji održat će se u Osijeku, 2. rujna u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije, a bit će organizirana i za poljoprivrednike kako bi im, kako ističe glasnogovornica, objasnili koja je procedura i što oni trebaju učiniti, a trebaju otići u svoju općinu, odnosno grad na čijem području žive, javiti se, ispuniti određene obrasce koje zatim općine i gradovi dostavljaju Ageneciji. Agencija na temelju toga raspisuje javne pozive, a koliko će ih biti ovisi o ažurnosti općina i gradova, odnosno zahtjeva.
  Prvi javni pozivi kreću već početkom rujna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog