Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Luka Botić veza Kaštela i Đakova

  Botici na Boticevu grobu Stručno-znanstvenim skupom o Luki Botiću, koji se održava u Maloj gradskoj vijećnici, danas je u Đakovu nastavljeno obilježavanje 150. obljetnice od smrti tog hrvatskog književnika.
  Prije skupa, sudionici, među kojima su bili i predstavnici Grada Đakova i Grada Kaštela, položili su vijence na Botićevu grobu na Gradskom groblju.
  “Luka Botić treba biti čvršća poveznica Đakova i Kaštela”, izjavio je za naš Radio Zoran Bonacin, dogradonačelnik Kaštela.
  dogradonacelnik Kastela na skupu o Boticu “To je upravo ono čemu se ja i nadam, on bi trebao biti veza, mentor tih naših odnosa u budućnosti. Ovo je tek početak i ja se nadam da će ime Grada Kaštela biti na tabli na ulazu u Gradsku vijećnicu Grada Đakova”, kazao je Bonacin koji je pozdravio sve sudionike stručno-znanstvenog skupa.
  U programu su sudjelovali i predstavnici Udruge Opor-Botići iz Kaštela čiji predsjednik Jurica Botić je govorio o podrijetlu Luke Botića, dok su o različitim aspektima njegova književnog stvaralaštva govorili Mirko Ćurić, Sanja Jukić, Božica Zoko, Ivan Trojan i Goran Rem.
  gosti i domacini “U priči o hrvatskom romantizmu Luka Botić zauzima dobru poziciju, no danas je nečitljiv. To je Ivan Slamnig napisao prije točno 33 godine u jednoj važnoj antologiji hrvatskog pjesništva. S današnje točke gledišta on je potpuno nečitljiv, ali je Botić otvorio jednu posebnu osjetljivost za proznu rečenicu, za štokavski čistu, standardnu proznu rečenicu i to nije mala stvar”, zaključio je Rem.
  ” Botić je na inicijativu i intervenciju biskupa Strossmayera došao i ostao u Đakovu, zaposlio se po prvi put nakon loših životnih okolnosti, u Đakovu je objavio drugu knjigu, prvu u Zagrebu, i sa samo 33 godine napravio je jako puno, stigao je biti i saborski zastupnik i Strossmayerov pouzdanik za mnoge stvari”, zaključio je Rem.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog