Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Konačno i LAG Đakovština!

  grgo protiv krava Danas je u Semeljcima održan sastanak predstavnika općina s područja Đakovštine i Grada Đakova na kojem je konačno odlučeno o osnivanju Lokalne akcijske grupe, odnosno LAG-a Đakovština. Sastanku su bili nazočni i predstavnici Regionalne razvojne agencije, a prema ocjeni inicijatora, načelnika Općine Semeljci Grge Lončarevića, već se dosad kasni s osnivanjem LAG-a, a odgovornost za to snosi Grad.
  Lončarević tvrdi da je Đakovština jedino područje u Slavoniji i Baranji, kao najnerazvijenijem kraju, na kojem se jedinice lokalne samouprave nisu povezale u LAG, što je preduvjet za povlačenje sredstava iz europskih fondova, ali ne samo za jedinice lokalne samouprave, nego i za poduzetnike, obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i druge subjekte.
  Može se dogoditi da neki gospodarstvenici ostanu bez sredstava ukoliko njihova općina ili grad nije udružen u LAG, tvrdi Lončarević ističući kako su sve jedinice lokalne samouprave s ovog područja pokazale zanimanje za sudjelovanje u LAG-u Đakovština.
  Načelnik Općine Semeljci očekuje da će se formalnosti za osnivanje LAG-a Đakovština odraditi već sljedeći tjedan kako bi se što prije sazvala osnivačka skupština.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog