Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izložba “Industrijska baština istočne Hrvatske”

  industrija 1U Muzeju Đakovštine večeras se otvara izložba pod nazivom “Industrijska baština istočne Hrvatske. Nakon Vinkovaca, Đakovo je prvi slavonski grad u kojem će izložba biti postavljena, doznajemo od ravnatelja Borislava Bijelića. Izložbu su inicrali povjesničari umjetnosti okupljeni u Muzejskoj udruzi istočne Hrvatske, kaže Bijelić.
  “To je pokretna izložba, 15 panoa na kojima je presjek stanja u Slavoniji. Naime, problem koji je bio vezan uz Slavoniju, pogotovo u Belišću, vezan je za problem ugrožavanja industrijske arhitekture, pa smo pokušali senzibilizirati javnost da pokažemo u svakom od slavonskih mjesta što je zapravo ostalo od industrijske arhitekture”, pojašnjava Bijelić koji je obradio đakovački mlin “Štediša”.
  “Danas, zapravo, od industrijske arhitekture u pravom smislu riječi i nemamo ništa. Ono što je bilo vrijedno već je srušeno”, ističe Bijelić navodeći primjere iz Osijeka, Virovitice, Slatine, Iloka….Pri odabiru teme kriterij nije bila očuvanost ili neočuvanost objekata, već odabir što kvalitetnijih primjera te korištenje podataka i ilustrativnog materijala iz bogatih zbirki naših muzejskih ustanova, rekla je kustosica izložbe Silvija Lučevnjak.Otvorenje izložbe je u 19 sati, a u Đakovu će biti postavljena do kraja rujna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog