Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hrvatska konjička reprezentacija na Svjetskom prvenstvu dvoprega u Slovačkoj

  uoci odlaska u Slovacku Šest lipicanaca s vozačima Josipom Zirnom, Antom Medvidovićem i Tihomirom Salarićem nastupit će na svjetskom prvenstvu koje danas počinje u Slovačkoj, objavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izbornik Hrvatske konjičke reprezentacije Ivica Mandić. Natjecatelji su svoje sudjelovanje izborili u kvalifikacijama, naglasio je Mandić.
  – Kao izbornik i vođa ekipe mogu reći da je to kontinuitet dobroga rada u konjičkom sportu, jedina konjička disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza koja je tri puta izborila nastup na Svjetskom ptrvenstvu. Bili smo u Poljskoj, potom u Francuskoj, a sada s tri dvoprega idemo u Slovačku. Uz već iskusne vozače, Zirna i Medidovića, prvi put imamo i debitanta, Tihomira Salarića iz Konjičkog kluba Pleternica, pojasnio je Mandić.
  Ove će godine na prvenstvu nastupiti sedamdesetak dvoprega iz 23 države, a 21 nacionalni tim s tri dvoprega nastupit će u natjecanju timova. Mandić posebno naglašava važnost činjenice da će u hrvatske dvoprege biti upregnuti konji koji su uzgojeni u RH, sa čime se malo koja država može pohvaliti. Odlazak na natjecanje u Slovačku financijski je pomogla i Državna ergela lipicanaca Đakovo i Lipik, koja će i prevesti konje i dvoprege.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog