Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šokački alkar Marin Tomić iz Piškorevaca

  Sokacka alkaŠesnaestogodišnji Marin Tomić iz Piškorevaca pobjednik je ovogodišnje, treće po redu Šokačke alke, održane jučer u Selcima Đakovačkim u organizaciji tamošnje Konjogojske udruge lipicanske pasmine iz Selaca i Lovačkog društva Srndać.Natjecanje je održano na prostoru Lovačke kuće, a popratio ga je i ove godine veći broj znatiželjnika.
  Pobjedniku je pehar i šokački šešir kao nagradu uručio gradonačelnik Zoran Vinković, pokrovitelj Šokačke alke. Drugo mjesto zauzeo je Josip Mihaljević iz Tenje, lanjski pobjednik alke. Pehar mu je uručio organizator Krešimir Brataljenović, dok se na treće mjesto plasirao Davor Mićan iz Piškorevaca. Njemu je pehar predao predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo. Ukupno je sudjelovalo 20 jahača koji po propozicijama moraju biti odjeveni u tradicionalno šokačko ruho, pojasnio je organizator Krešimir Brataljenović, dodavši da su jahači pokazali veću spremnost nego lani.
  Namjera je organizatora, kako ističe Brataljenović, da Šokačku alku, kao jedinstvenu takvu manifestaciju u ovome dijelu Hrvatske, podigne na višu razinu te od toga stvori i slavonski brand.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog