Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Seljaci najavljuju masovne prosvjede!

  seljaci idu u prosvjede Zbog alarmantnog stanja u poljoprivredi i izostanka komunikacije s resornim ministrom članovi Odbora za udruge Hrvatske poljoprivredne komore na današnjem sastanku u Đakovu jednoglasno su izglasali odluku o masovnim prosvjedima seljaka.
  “U kolovozu sve udruge na području kontinentalne Hrvatske idu upripremu prosvjeda kojim ćele osigurati sredstva dosad neisplaćenih poticaja, a radi se o 350 do 400 milijuna kuna koje bi trebalo rebalansom proračuna početkom zasjedanja Sabora u rujnu osigurati”, kazao je predsjednik Odbora Stpan Kunovec. Zbog netransparentnosti isplate, korisnici državnih potpora, kako ističe Kunovec, traže da im se do 1. listopada izdaju rješenja s iskazanim pravima na poticaj.
  “Očito je da on nema tri čiste, usuđujem se reći da Zakon o državnoj potpori nije poštivan u raspodjeli sredstava za potpore”, tvrdi Kunovec navodeći da iz godine u godinu dolazi do sustavnog gašenja i smanjenja broja poljoprivrednih gospodarstava. Čelnici seljačkih udruga upozoravaju na izostanak jasne poljoprivredne strategije što, kako tvrde, ide na ruku uvoznom lobiju koji uvozi nekvalitetnu hranu. “Bojim se da će ovi manji koji će propasti zbog niske cijene pšenice otići na socijalu”, zaključuje Kunovec.
  Poljoprivednici su posebno ogorčeni što Vlada ne doživljava poljoprivredu kao djelatnost u kojoj se stvara nova vrijednost, a Tomislav Pokrovac proziva i zbog niske cijene pšenice.
  “Ukoliko ostanemo na ovoj cijeni od 1,05 kn, što će u isplati seljacima biti još manje, to je nedostatno za pokrivanje troškova šp roizvodnje i seljak će biti ne na nuli, nego nula ispod nule”, izjavio je Tomislav Pokrovac.
  Nezadovoljni poljoprivrednici u Đakovu su raspravljali i o ostavci ministra poljoprivrede.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog