Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Sabrana djela mons. dr. Marina Srakića” za oproštaj pred umirovljenje

  srakic knjigaA od službe nadbiskupa danas se oprostio dosadašnji nadbiskup Marin Srakić. Za tu prigodu na đakovačkom KBF-u upriličeno je predstavljanje Sabranih djela koja u 11 knjiga, kako je u pozdravnoj riječi pojasnio dekan KBF-a prof. dr. Pero Aračić, predstavljaju opus znanstvenog i pastoralnog rada nadbiskupa dr Marina Srakića. Povod za izdavanje Sabranih djela bili su prije tri godine Srakićevi zlatni svećenički jubilej i 20 godina biskupske službe, a kako je taj zahtjevan posao potrajao, edicija je ugledala svjetlo dana sada te ju je, uoči umirovljenja nadbiskupa Srakića i njegova sutrašnjeg 76. rođendana, svome prethodniku na dar predao novoimenovani nadbiskup Đuro Hranić.
  ” Oče nadbiskupe, molimo Vas da ovu ediciju Sabranih djela prihvatite i kao izraz velike zahvalnosti svih nas i naše nadbiskupije za Vaše dosadašnje svećeničko, biskupsko, profesorsko i teološko djelovanje i služenje Crkvi”, poručio je nadbiskup Hranić.
  Ediciju Sabrana djela monsinjora Marina Srakića uredio je prof. Dr Vladimir Dugalić, istaknuvši danas da ove knjige predstavljaju svojevrsnu duhovnu ostavštinu mjesnoj Crkvi, mozaik koji osvjetljava život i rad nadbiskupa Marina, priručnik povijesti naše nadbiskupije. Mirko Ćurić, jedan od autora predgovora, ocijenio je to najvećim izdavačkim pothvatom u povijesti našega grada. Na predstavljanju je govorio i Marijan Beljan, član Uprave Glasa Slavonije u čijoj tiskari su tiskana Sabrana djela.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog