Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Oda radosti i na graničnom prijelazu u Donjem Miholjcu

  HR-EU zastaveHrvatska je od noćas punopravna članica Europske unije. Postali smo 28. zvjezdica na plavoj europskoj zastavi. Posvuda se noćas točno u ponoć orila Oda radosti, himna Vijeća Europe koju su povodom ulaska u Europsku uniju na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu u Donjem Miholjcu, nama najbližem graničnom prijelazu s Mađarskom, zajedno izveli i članovi Pjevačkog društva Lipa iz Osijeka i Mecsek iz Pečuha.
  Svečanost je upriličila Policijska uprava Osječko-baranjska u povodu podizanja stijega Europske unije na tome graničnom prijelazu i otkrivanja ploče Europske unije, a nazočili su joj, uz predstavnike osječko baranjske policije, još i predstavnici mađarske policije i čelnici lokalne i regionalne samouprave.
  Nakon 30 godina, carinska ispostava na graničnom prijelazu Donji Miholjac, kao i ostalim graničnim prijelazima prema zemljama Europske unije, od noćas je zatvorena,jer Hrvatska ulazi u jedinstvenu carinsku uniju, a putnici će prilikom prelaska granice prolaziti samo policijsku kontrolu.
  Granice Europe tako su se sinoć pomaknule, a Hrvati od ponoći u sve njezine zemlje članice mogu putovati samo s osobnom iskaznicom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog