Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • MD profil pokrenuo postupak predstečajne nagodbe, Gerok čeka odobravanje

  md profilNastavlja se val stečajeva i predstečajnih nagodbi među đakovačkim tvrtkama. Zahtjev za predstečajnu nagodbu 1. srpnja FINI je podnio i đakovački MD Profil d.o.o., u trenutku kada su obveze te tvrtke dosegnule 216, 33 milijuna kuna. Istodbno s prijedlogom predstačejne nagodbe, predložena je i privremena mjera deblokade žiro računa kako bi se nastavilo poslovanje i isplata plaća radnicima, doznajemo od stečajnog upravitelja Duška Zeca, koji je imenovan povjerenikom u tom slučaju. MD Profil Baucentar jedan je od vodećih trgovaca građevinskim materijalom na hrvatskom tržištu, s prihodima od 200 milijuna kuna, a s ostalim tvrtkama iz MD Grupe među vodećima je u branši u ovome dijelu regije. Zapošljava 217 radnika i upravo je kriza u građevinskoj branši doprinijela i urušavanju sustava MD profila.
  Predstečajnom nagodbom pokušava se uspostaviti financijska i operativna konsolidacija tvrtke, kako bi se u konačnici izbjegao stečaj. Kao rok za otvaranje postupka predstečajne nagodbe određen je 23. kolovoza.
  A jedna druga tvrtka i to iz tekstilne branše, Gerok d.o.o. ulazi u završnicu postupka predstečajne nagodbe, te je na Trgovačkom sudu u Osijeku za 15. srpnja sazvano ročište radi odobravanja predstečajne nagodbe.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog