Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Liturgijska slavlja u dragotinskoj crkvi tek za godinu dana

  Crkva DragotinMarijansko svetište u Dragotinu već se priprema za ovogodišnje slavlje Velike Gospe, doznajemo od trnavačkog župnika Darka Tvrdojevića. Iako je još uvijek zaštitna ograda oko crkve zbog radova na tornju, hodočasnici će ove godine moći ući u crkvu, premda u njoj neće biti nikakvih liturgisjkih slavlja.
  “Nekakvog masovnog ulaska u crkvu ne bi trebalo biti, međutim crkva je iznutra dovoljno obnovljena da se pojedinačno može ući. Glavna lađa je ožbukana, napravljen je i novi strop”, ističe velečasni Tvrdojević.
  Obnova crkve, čiji strop se urušio prije 4 godine, ovisi o pritjecanju sredstava za obnovu iz Ministarstva kulture. Dosad je je za tu namjenu utrošeno 1,2 milijuna kuna, a ove je godine osigurano 150.000 kuna. Velečasni Tvrdojević očekuje da će se crkva osposobiti za liturgijsku upotrebu za godinu dana, odnosno da će se blagdan Velike Gospe sljedeće godine slaviti u crkvi.
  Blagdan Velike Gospe i ove će se godine slaviti uz oltar na otvorenom, najavljuje trnavački župnik, a slavlje počinje trodnevnicom od nedjelje 11. do utorka 13. kolovoza kada će se svake večeri u 19 sati održavati misa koju će predvoditi pater Marijan Krištofić iz Siska. Večernju misu uoči blagdana predvodit će nadbiskup Đuro Hranić, a na sam blagdan Velike Gospe u četvrtak 15. kolovoza mise su u 8, 11,30 i 18 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog