Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Deseta obljetnica prijateljstva Kirchenthumbacha i Đakova

  deseta obljetnica suradnje Kirchenthumbacha i DjakovaGradonačelnik Zoran Vinković primio je u Gradskoj vijećnici delegaciju njemačkog grada Kirchenthumbacha koju vodi prvi gradonačelnik Fritz Fürk, a u delegaciji su i treći gradonačelnik Hermann Hummler i pater dr. Benedikt Röder. Tim posjetom oblježava se deseta obljetnica suradnje i prijateljstva dva grada.
  “Početkom te suradnje još prije deset godina otvorili smo vrata Europi i na taj smo način približli Hrvatsku Njemačkoj i Krirchenthumbach Đakovu i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti tu uspješnu suradnju”, kazao je tijekom prijema gradonačelnik Zoran Vinković.
  Gradonačelnik Kirchenthumbacha podsjetio je na 1. srpanj – datum ulaska Hrvatske u Europsku uniju i mogućnosti koje se otvaraju tim činom, posebno kada je riječ o financiranju projekata.
  Tijekom višednevnog boravka bit će riječi o nastavku suradnje, a gosti iz njemačke obići će i znamenitosti grada.
  Prijemu su bili nazočni i zamjenik gradonačelnika Ivan Išaseg i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo koji je  istaknuo da se suradnja s gradovima prijateljima treba iskoristiti za nominaciju zajednickih projekata na Strukturne i Kohezijski fond EU. Takvom prekogranicnom suradnjom moguce je dobiti cak do 100 posto bespovratnih sredstava za pojedine projekte, a upravo je to preduvjet za investiciski ciklus u Đakovu i nova zaposljavanja, zaključuje Soldo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog