Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Program HDSSB-a: Smanjene broja nezaposlenih i ulaganja u kapitalne investicije

  HDSSB-ov program “U proteklih 12 godina mandata ova je gradska vlast uložila stotinjak milijuna kuna u kapitalne objekte u gradu, a vodilo se računa i o sportu, kulturi, obrazovanju, a posebno o socijalno ugroženima i mladima kroz različite programe, a posebno učeničko i studentsko kreditiranje”, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković predstavljajući predizborni program HDSSB-a.
  U sljedećem mandatu, kako je rekao, prioritet je smanjenje broja nezaposlenih koji konstantno raste od 2008. godine, ali kao posljedica globalnih gospodarskih prilika. Osim toga, nastavak izgradnje kapitalnih objekata, podizanje standarda u gradu i prigradskim naseljima kroz projekte nominirane za sredstva EU fondova, te skrb o socijalno ugroženima i studente i učenike kroz stipendiranje također su u planu, kazao je Vinković.
  Nezavisni kandidat za zamjenika HDSSB-ova gradonačelnika je Mirko Ćurić koji je najavio niz projekata u obrazovanju i kulturi, a kao prioritete ove “nove-stare vlasti” naveo je potrebu izgradnje srednje škole, prostora za glazbenu školu, đačkog doma, osnivanje Zavoda HAZU-a u Đakovu, zapošljavanje kustosa za likovnu umjetnost u Muzeju Đakvoštine, poraditi na kazalištu u Đakovu, te učiniti niz drugih iskoraka kada je u pitanju kultura i već postojeći đakovačaki brendovi. Svoj, kako je kazao više kulturno-prosvjetni, a manje politički angažman kao neovisnog intelektualca Ćurić je obrazložio potrebom da učini još više za grad u kojem je prisutan već dugi niz godina. Smatra da Đakovo mora iskoristiti ono što ima i pokrenuti kroz dosadašnje, ili neke nove institucije, nove projekte, iskoristiti nove ljude i njihove ideje i sredstva EU fondova.
  Na predstavljanju HDSSB-ova programa govorio je i kandidat za drugog zamjenika gradonačelnika Ivan Išasegi, a Ivan Pološki, kandidat na listi za Gradsko vijeće najavio je projekt za gospodarstvenike i poduzetnike “Grad servis poduzetnika”, dok je Ivana Matić predstavila projekt “ZOMBI”, odnosno zonu mobilnog besplanog interneta u užem centru Đakova.
  Na HDSSB-ovoj listi za Gradsko vijeće je 8 žena, kazala je Željka Begić-Šimundić.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog