Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić o referendumu i oporezivanju Crkve

  potpis nadbiskupa Hranica“Čovjek dolazi na svijet u obitelji koja počiva na braku žene i muškarca. Ona je i optimalan ambijent za rađanje, rast i razvoj jednog djeteta u stabilnu i cjelovitu osobu. U takvom braku i obitelji čovjek se na najbolji način ostvaruje kao ljudska osoba. Brak i obitelj zaslužuju, zato, posebnu zakonodavnu zaštitu i podršku”, izjavio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić nakon što je potpisao peticiju za raspisivanje referenduma koju je inicirala Građanska inicijativa “U ime obitelji”.
  Nadbiskup Hranić prokomentirao je i inicijativu o oporezivanju Crkve istaknuvši da “Crkva nije i ne želi biti nikakva privilegirana institucija u hrvatskom društvu, te da nikada nije dovela u pitanje, niti želi izbjeći plaćanje poreza na prihod od svojih nekretnina koje daje u najam ili u zakup”.
  “No, za primijetiti je da su promicanje te zaštita braka i obiteljskih vrednota u društvu jedna tema, te da je pitanje poreza na milostinju i darove vjernika prigodom vjerskih usluga druga, sasvim različita tema, koja se s prvom ne može i ne bi trebala povezivati. O tim dvjema različitim temama treba razgovarati odvojeno, a ne na način kao što se to ovih dana pokušava činiti u našoj hrvatskoj javnosti, pojašnjava nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog