Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Botićev spomenik na korzu

  spomenik Luki Boticu U sklopu programa obilježavanja Dana Grada danas je na korzu otkriven spomenik Luki Botiću koji su gradu donirali Zvonko i Mira Benašić. Spomenik je postavljen na početku korza, s pogledom prema katedrali, a autor je akademski kipar Marinko Sušac.
  “Željeli smo od zaborava sačuvati zaslužne ljude koji su živjeli i radili u našem gradu”, pojasnio je Benašić motive postavljanja Botićeva spomenika kritički se osvrnuvši na dosadašnju praksu u gradu koja je, kako je kazao, zapostavljala zaslužne pojedince koji su stvarali u Đakovu. Izrijekom je spomenuo književno-kritičarske susrete na kojima se dodjeljuje nagrada nazvana po Iločaninu, dok se istodobno zaboravlja Đakovčanin koji je sudjelovao u stvaranju prve književne kritike u Hrvatskoj. “Moja je želja da otrkivanje Botićeva spomenika bude prekretnica, odnosno da se prestane s dosadašnjom praksom”, kazao je Benašić.
  Prigodnu svečanost uveličale su i Bećarine, a Botićev spomenik, izliven u bronci, otkrili su donator Zvonko Benašić i gradonačelnik Zoran Vinković koji je zahvalio obitelji Benašić.

  Blog