Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Seljaci će zbog bodovanja ostati bez zemlje!

  Đakovački poljoprivrednici nezadovoljni su novim Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, ali i prijedlogom podzakonskih akata kojima se, kako je rečeno na konferenciji za novinare u Širokom Polju, također pogoduje velikima.
  Način bodovanja na temelju kojega će se dodjeljivati zemlja ponovno ide u prilog pravnim osobama, odnosno najvećim tvrtkama, upozorio je Josip Tomičić. “Vidimo da pravi poljoprivrednici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti dolaze u puno nepovoljniju situaciju u odnosu na pravne osobe i u odnosu na ponuđače koji dolaze iz daleka”, pojasnio je Tomičić ilustrirajući to primjerom ličke farme na kojoj zbog nemara vlasnika ugiba stoka.
  Na to upozorava i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić izražavajući bojazan da bi seljak sutra mogao ostati bez zemlje zbog jednog boda, a ukazuje d in a činjenocu da u gospodarskom programu nije predviđen mirni posvjed. “Radi se o govoro 70.000 hektara gdje po osnovi mirnog posjeda nema niti jednog boda i to mi ne možemo prihvatiti”, kategoričan je Brlošić.
  Da se pogoduje velikima, a da se uskraćuje zemlja onima koji su je priveli svrsi smatra i Vlado Grizelj ističući da treba doraditi postojeći natječaj i okončati ga po dosadašnjim kriterijima jer on ” koliko- toliko ide u prilog obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.”
  Zbog svega toga predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore poziva gradsku vlast da u dogovoru s Ministarstvom poljoprivrede provede do kraja posljednji natječaj za zakup zemlje jer on više odgovara obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. “Mjerodavni moraju vidjeti u čemu su pogriješili, priznati svoju pogrešku i ispraviti ju”, sugerira gradskoj vlasti Matija Brlošić.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog