Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Promocija čitanja u trnavačkoj školi

  Učenici trećega razreda Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera iz Trnave i ove su školske godine uključeni u nacionalni projekt “Čitamo mi, u obitelji svi”koji se provodi u više od stotinu škola u Hrvatskoj.
  Naprtnjaču s osam nelektirnih knjiga učenici, kako pojašanjava knjižničarka Vesna Karalić-Kladarić, nose kući petkom kako bi se sa svojim obiteljima družili uz knjigu pet dana, a srijedom se naprtnjača vraća u školu kada učenik pred razredom govori o svojim dojmovima i raspoloženju obitelji tijekom druženja uz knjigu.
  Cilj projekta je promicanje čitanja i razvijanje tehnike čitanja, a osim toga, želi se potaknuti i uputiti roditelje kako pomoći djetetu u svladavanju tehnike čitanja. Promiče se i važnost knjižnice u odgoju i obrazovanju učenika te kvaliteta školskoga knjižničarstva.
  Projekt je organizirala Hrvatska mreža školskih knjižničara, a podupiru ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo kulture, Agencija za odgoj i obrazovanje, Društvo hrvatskih književnika i drugi.
  Sredstva za kupovinu novih knjiga u trnavačkoj školi donirali su župnik Darko Tvrdojević i Poljomir – obrt u poljoprivredi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog