Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić službu preuzima 8. lipnja!

  “Pažnja Svete Stolice usredotočila se na crkvene osobe koje imaju prokušani osjećaj za Crkvu, na one koji imaju dobre ljudske i svećeničke kvalitete i koji imaju jako široku kulturu. Izbor Svetog Oca bio je izbor crkvene osobe koja poznaje dobro Slavoniju”, tim je riječima apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj monsinjor Alessandro D’Errico obrazložio izbor dosadašnjeg pomoćnog biskupa Đure Hranića za novog đakovačko-osječkog nadibskupa. Svečanosti u Crvenom salonu Nadbiskuspkog doma bili su nazočni brojni svećenici, predstavnici središnjih nadbiskupijskih ustanova, časne sestre, te brojni novinari.
  Prije objave imena novog nadbiskupa apostolski nuncij objavio je i odluku o prihvaćanju ostavke nadbiskupa Marina Srakića kojemu je uputio zahvalu. “U vama sam uvijek nalazio mudrog pastira, pametnog, sposobnog, revnog, potpuno posvećenog dobru Đakovčako-osječke nadbiskupije i sveopće Crkve”, poručio je nadbiskupu Srakiću nuncij D´Errico. Nazočnima u Crvenom salonu Nadbiskupskog doma obratio se i nadbiskup Marin Srakić koji je, u skaldu s njegovim biskupskim geslom, svom nasljedniku poželio da mudro vodi barku “ovim Panonskim morem s puno plićaka i hridi”.
  Novoimenovani nadbiskup Đuro Hranić novu će službu preuzeti 8. lipnja, a u svom prvom intervjuu, koji je dao upravo Radio Đakovu, priznao je da nije iznenađen izborom, no da ništa posebno nije ni očekivao jer je, kako kaže, kao pomoćni biskup znao da se nešto s njim mora dogoditi. Priznaje da je uz nadbiskupa SRakića puno naučio, te da se, uz Božju pomoć, ne boji nove odgovornosti. Iz bogate baštine svoga prethodnika, nadbiskup Hranić posebno izdvaja Drugu biskupijsku sinodu čije smjernice ostaju, kako kaže, glavne odrednice njegove nove službe.
  Izbor novog đakovačako-osječkog nadbiskupa brojni su svećenici, njegovi suradnici, ali i novinari popratili sa simpatijama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog