Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izviđači čistili okoliš

  Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje članovi Odreda izviđača „Klasje“ u subotu su organizirali akciju čišćenja obližnjih izletišta. Nastavak je to prošlogodišnje akcije „Što djeca vide, a odrasli NE“ kojom žele probuditi ekološku svijest sugrađana.
  I ove godine najmlađi članovi, poletarci i pčelice, zaputili su se  prema šumi Zokovici, opskrbljeni vrećama za smeće i zaštitnim rukavicama, te samo u pola sata akcije prikupili mnoge konzerve, papir, plastične čaše, staklene boce .. i drugi otpad.
  Nažalost, kako ističu, neki otpad nisu mogli iznijeti iz šume jer dječje ruke i snaga nisu dovoljne da izvuku stari televizor ili automobilsku gumu. Iako umorni od posla, vratili su se zadovoljni jer su, kako navode, “našu Planetu barem malo uljepšali za njezin rođendan”.
  Akcija čišćenja izletišta nastavit će se i sljedeće subote kada će stariji članovi, izviđači i planinke, očistiti jedan dio đakovačkog Gaja, a u bliskoj budućnosti planiraju očistiti i druga izletišta, ali isto tako aktivirati i druge udruge, da im se priključe, te da zajedno učine grad još ljepšim.
  S obzirom na to da se bliži Dan rada – dan kada se mnogi upute u prirodu, izviđači apeliraju na sugrađane da iza sebe ostave čista i uredna izletišta, te da se prema prirode odnose kao prema svom vlastitom domu.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog