Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ispitno ročište za pokretanje stečaja Pan trgovine 7. svibnja

  Dvadeset radnika Pan trgovine pokrenulo je stečajni postupak nad tom tvrtkom. Oni su, kako doznajemo od sindikalnog povjerenika Željka Obrubića, dali punomoć Zlatici Štulić, predsjednici Sindikata trgovine, da u njihovo ime pokrene stečaj, a prvo ročište je 7. svibnja. “Radnici se nadaju pozitivonom rješenju, a u pitanju je šezdesetak radnika i 18 trudnica, a javili su se i drugi radnici koji u tom trenutku nisu mogli potpisati prijedlog za pokretanje stečaja, kao i radnici koji su otišli zbg neisplate plaća na Zavod za zapošljavanje”, pojašnjava Obrubić ističući kako se svi oni nadaju da će na taj način ostvariti svoja potraživanja.
  Informaciju o pokretanju stečajnog postupka nad Pan-trgovinom potvrdio nam je i stečajni sudac Viktor Palić koji ističe da je stečaj predložen zbog toga što radnici nisu dobili plaće za mjesec siječanj i veljaču ove godine. “Ukupno im se duguje 155.883,31 kn, a uz to su priložili svoje obračune plaća, što je doista uvjerljiv prikaz dugovanja prema njima”, pojašnjava sudac Palić.
  Sudac Palić ističe da je pokrenut postupak u kojem se treba utvrditi jesu li ispunjeni uvjeti za stečaj,a potvrdio je da će se ročište održati 7. svibnja, te da je za privremenog stečajnog upravitelja imenovan Dragutin Romić iz Čepina.
  “No, to ne znači da je stečaj otvoren, tek će se na tom ročištu ispitivati jesu li ispunjeni svi ti zakonski uvjeti, insolventnost, odnosno nesposobnost plaćanja svojih obveza, prezaduženost i nakon toga odlučiti o otvaranju stečajnog postupka”, ističe Palić.
  “Ma, nema od toga ništa”, kratki je komentar vlasnika Pan trgovine Marinka Mikulića na naš upit o stečaju te tvrtke.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog