Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački klub najuspješniji

  U Đakovu održano 6. Prvenstvo Hrvatske u Grapplingu za djecu, početnike, školarce i kadete

   Đakovo je proteklog vikenda bilo domaćin 6. po redu zatvorenog Prvenstva Hrvatske u grapplingu za početnike, školarce i kadete.

  Od ukupno 120 natjecatelja iz 15 hrvatskih klubova, koji su se plasirali na ovo državno natjecanje, đakovački jiu-jitsu klub na borilište je izveo 46 boraca, koji su osvojili ukupno 47 medalja u različitim dobnim skupinama i težinskim kategorijama, od čega 27 zlatnih, 11 srebrnih i 9 brončanih.

  S obzirom na to da je ovo natjecanje ujedno bilo i kvalifikacijskog karaktera za odlazak kadeta na Svjetsko prvenstvo u grapplingu, koje se od 15. do 18. kolovoza održava u Splitu, Hrvatsku reprezentaciju činit će i 6 kadetskih reprezentativaca: Adrianu Vuković, Mateu Zovko, Hrvoja Cicvarića, Davida Horvata, Luku Ćorića i Maria Vrhovca, koji su se pridružili već ranije kvalificiranim juniorima: Dennyu Vukoviću, Tomislavu Bunozi, Krunoslavu Klariću, Domagoju Horvatu, Josipu Tomljenoviću, Fabijanu Šarčeviću i Ivi Mihalj.

  Za najbolju natjecateljicu Prvenstva proglašena je Anamarija Rušanac iz Donjeg Miholjca, za najboljeg natjecatelja Hrvoje Cicvarić iz Đakova, a za najbolji klub, četvrti puta za redom proglašen je đakovački Jiu-Jitsu klub „Triangle“.

  Ovo su đakovački prvaci Hrvatske, koji su osvojili 27 zlatnih odličja:

  Domagoj Bunoza, Tin Ugarković, Nenad Mačak, Hrvoje Cicvarić, Adriana Vuković, Luka Ugarković, Petar Komljenović, Vlado Blažević, Marko Blažević, Luka Mitrović, Petra Raguž, Luka Čorić, David Horvat, Tomislav Pilipović, Matej Bojanić, Ivan Aleksa, Petar Mitrović, Marija Lasić i Nikolina Gregačević.

  Viceprvaci Hrvatske postali su: Matea Zovko, Marin Tomušić, David Jukić, Nikolina Blažević, Mario Vrhovac, Hrvoje Dedić, Marko Kedačić, Ivan Šimić, Ana Laura Tokalić i Paula Kedačić.

  Brončane medalje osvojili su: Tomislav Mićan, Stjepan Potnek, Marijo Lasić, Ana Cvitić, Leonardo Vlahović, Matej Drenjančević, Luka Glavačević i Borna Horvat.

   

  * * * * * *

  U Brčkom održan međunarodni turnir u MMA (Mixed Martial Arts)

  Đakovačnki Adriani Vuković zlatna medalja

  U nedjelju je u Brčkom održan jaki međunarodni MMA (Ultimate fight turnir), na kojem su sudjelovali borci iz Srbije, BiH i Hrvatske.

  Na poziv organizatora, borbe je odradila i četrnaestogodišnja Đakovčanka Adriana Vuković, koja je u kategoriji do 56 kg u polufinalnoj borbi svladala domaću natjecateljicu, dok je u finalnom meču Adriana slavila protiv, također, domaće i dvije godine starije natjecateljice, koju je krajem prve minute borbe svladala gušenjem.

  Ovo je Adriani drugo zlatno odličje u MMA disciplini (sa službenim skorom od 3:0:0), nakon što je prošlog mjeseca postala državna MMA prvakinja, kvalificiravši se tako na Svjetsko MMA prvenstvo.

  Sredinom travnja Adriana će nastupiti i na državnom prvenstvu u boksu za kadetkinje, koje će se održati u Zadru.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog