Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sjednica Odbora za ravnopravnost spolova

  Položaj žena u društvu – bila je središnja tema sastanka Gradskog odbor za ravnopravnost spolova čiji su se članovi sastali uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana žena.
  “Broj evidentiranih slučajeva nasilja u obitelji povećao se za 20 posto i taj problem i dalje je prisutan i treba mu posvetiti dužnu pozornost”, istaknula je predsjednica Odbora Jasna Andrić koja ukazuje da je u povećanju i broj slučajeva nasilja u obitelji u kojima su žene nasilnici. “Bilježe se i pozitivni pomaci, no i dalje je to vrlo osjetljiva tema, odnosno nasilje u obitelji i dalje je najbolnija tema, iako se neravnopravnost žena osjeti i u drugim segmentima društva”, naglasila je predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova. “Ove je godine 187 počinitelja, žrtava je 179, s tim da je 114 žena, a 65 muškaraca. Dosad su žrtve uglavnom bile žene, a počinitelji muškarci, a sada među počiniteljima ima i žena”, pojasnila je Andrić.
  Sastanku su nazočili i predstavnici policije, Centra za socijalnu skrb i Prekrašajnog suda čija predsjednica Nevenka Šarčević pojašnjava da je alkohol najčešće uzrok nasilju, te da se u svim slučajevima nasilja u obitelji reagira žurno kažnjavajući počinitelje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog