Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić slavonskim političarima: “Nepostojanje slavonskog lobija naš je najveći problem”

  “Situacija je teška, ali nemojte gubiti nadu, učinite što možete”, tim je riječima đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić zaključio 18. po redu susret s djelatnicima u stranačkom i političkom životu s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije koji je održan večeras na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Podsjetio ih je i na poruke novoizabranog pape Franje koji upravo govori o nadi za one najsiromašnije.
  U uvodnom izlaganju o “Kontroli kvalitete u hrvatskim turističkim destinacijama, odnosno o rezultatima istraživanja provedenog od 2007. do 2012. godine i pripremama za strukturne fondove EU” govorila je dr. Saša Borić Poljanec s Instituta za društvena istraživanja Ivo Pilar iz Zagreba. Kroz svoje izlaganje predstavila je i projekt “Jako selo”, a promišljala je i o mogućnostima i ograničenjima razvoja slavonskih i baranjskih sela, odnosno regije koja zaostaje za ostatkom Hrvatske.
  Sudjelujući u radu skupa dio političara ukazao je na slabosti sustava, odnosno zapostavljenost, birokraciju, neujednačeni razvoj istoka, na centralizaciju, izostanak sustavne brige o ruralnim krajevima,ali i na nejedistvo slavonskih političara.
  S tim u vezi nadibskup Srakić pozvao ih je na zajendičko djelovanje kroz “slavonski lobi”, te je upravo to istaknuo kao najveći problem.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog