Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koaliciji HDZ-a i HSS-a pristupila i Stranka umirovljenika

  Na đakovačkoj političkoj sceni nastavljaju se preslagivanja uoči lokalnih izbora. Tako je na današnjoj HDZ-ovoj konferenciji za novinare objavljeno da njihova gradonačelničkog kandidata Jasenka Ivanetića, nakon HSS-a, podržava i Stranka umirovljenika. Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na izborima potpisali su predsjednici stranaka Štefan Novak i Ante Raspudić koji je tom prigodom istaknuo da se u Đakovo nekada dolazilo živjeti, a danas se mladi iseljavaju.
  “Lokalna vlast u proteklih 10 godina nije brinula da osigura njihovu budućnost, o tome govori podatak da je 2009. godine bilo 1.900, a danas 3.400 nezaposelnih, gotovo 80 posto, što se nije desilo niti u jednom gradu Osječko-baranjske županiji, a vjerojatno ni u cijeloj Hrvatskoj”, argumentirao je Raspudić. “Odgovornost gradonačelnika Vinkovića je u tome što je grad, zbog desetogodišnje politike sukoba pretvorio u izolirani otok, te što nije donosio odluke koje bi stvarale preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta”, istaknuo je Raspudić dok je predsjednik Stranke umirovljenika Štefan Novak upozorio na sve teži položaj đakovačkih umirovljenika.
  “Neki su čak i na rubu egzistencije, malo se o tome govori, gradonačelnik i gradska vlast malo im posvećuju vremena i to moramo i hoćemo promijeniti kroz niz mjera kada gradonačelnik postane Jasenko Ivanetić, koji ima razumijevanja za umirovljenike,” konstatirao je Novak.
  Nakon izborne pobjede ta koalicija, kako ističu njezini čelnici, najavljuje i osnivanje Odbora za umirovljenike na čelu s predstavnikom Stranke umirovljenika, dok gradonačelnički kandidat koalicije HDZ-a, HSS-a i SU-a Jasenko Ivanetić najavljuje i konkretne mjere u čijoj realizaciji se, kako je naglasio, uvelike očekuje pomoć Strake umirovljenika koja će ukazivati na probleme te populacije.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog