Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Koalicija HDZ-a, HSS-a i SU-a predstavila poljoprivredni program

  “Svojim maćehinskim odnosom prema poljoprivredi, odnosno nerješavanjem dugogodišnjeg problema raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, te nenamjenskim trošenjem sredstava od zakupa zemljišta aktualna gradska vlast SDP-a, HNS-a i HDSSB-a pridonijela je nesređenom i katastrofalnom stanju u poljoprivredi”, ocijenio je gradonačelnički kandidat HDZ-a, HSS-a i SU-a Jasenko Ivanetić predstavljajući u sklopu predizbornog programa “Za 5” svoju “Strategiju za pomoć i razvoj poljoprivredne proizvodnje u gradu”. Najavio je osnivanje Odjela za poljoprivredu koji će se baviti poljoprivrednicima i svim poljoprivrednim temama, te besplatno građevinsko zemljište za izgradnju mljekare i hladnjače koje su, kako je naglasio, “itekako potrebne poljoprivrednicima jer je to nešto bez čega nema razvoja”.
  Jedna od mogućnosti razvoja svih grana poljoprivrede, a time i otvaranja novih radnih mjesta je kroz Poduzetnički centar povući sredstva iz EU fondova, što dosad nije bio slučaj, naglasio je Ivanetić.
  I kandidat za zamjenika gradonačelnika Matija Brlošić potvrdio je da je poljoprivreda, prema predizbornom programu koalicije HDZ-a, HSS-a i SU-a, temelj đakovačkog gospodarstva, te je najavio i druge mjere za koje, kako kaže, nisu potrebna posebna sredstva osim namjenskog trošenja 1,5 milijuna kuna od zakupa, što dosad nije bio slučaj. Prvi potezi su sređivanje zapuštene kanalaske mreže, otresnica i izgradnja tvrdih poljskih putova kako bi poljoprivrednici u svako dobe godine mogli do svojih njiva.
  Naglasak u HDZ-ovu programu je stavljen na preradu poljoprivrednih proizvoda, što će se stimulirati raznim mjerama, a postoji i ideja o pokretanju burze đakovačkih proizvoda preko intereneta, pojasnio je Josip Tomičić. Prvi korak je, kako je istaknuo, kroz Poduzetnički centar pokrenuti trajni projekt “Kupujmo đakovačko” korz koji će se afirmirati domaći proizvodi i domaći poljoprivrednici i obrtnici. Taj će projekt pridonijeti i turističkoj promociji grada, zaključuje Tomičić.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog