Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Gradonačelnik mora i na koljenima moliti investitore”, tvrde u HDZ-u

  “Dosadašnja politika grad Đakovo dovela je do alarmantnog stanja, a posebno teška situacija je u gospodarstvu, o čemu svjedoči broj od 3.400 nezaposlenih”, ocijenio je na konferenciji za novinare gradonačelnički kandidat HDZ-a, HSS-a i SU-a Jasenko Ivanetić, najavljujući u sklopu svog predizbornog programa “Za 5″ stvaranje preduvjeta za nova radna mjesta.
  Zahvaljujući aktualnoj gradskoj vlasti grad nije dosad iskoristilo svoj geografski položaj, kao niti lipu sredstava iz fondova EU, konstatirao je Ivanetić
  Ivanetić će, kako najavljuje, prekinuti dosadašnju politiku sustavnog nerada , svađe za svima i izolacije koja je paralizirala grad i učinila ga otokom kojega svi zaobilaze, a grad više neće biti ” maćeha poduzetnicima”.
  Dosadašnje negativne trendove moguće je zaustaviti vrlo konkretnim mjerama za poticanje poduzetnika, a među tim mjerama su, kako je istaknuo Ivanetić su i smanjenje cijene komunalnog doprinosa, komunalne naknade, vode, stavljanjem u funkciju poduzetničkog centra, a tomu je okrenut i HDZ-ov model legalizacije, koji je 20 puta povoljniji od Vinkovićeva modela, kao i osnivanje tvrtke kćeri Đakovačkog vodovoda Vodovod gradnje, osiguranje zemljišta za mljekaru i hladnjaču, a u planu je, kako najavljuju iz koalicije HDZ-a, HSS-a i SU-a, osnivanje i tima za privlačenje investitora koje, kako ističe Ivanetić, “treba vući za svaki rukav”.
  S tim u vezi naglasio je da su već u tijeku pregovori sa tri strane tvrtke koje su zainteresirane ulagati u Đakovo, a kao poticaj mladim poduzetnicima grad bi trebao po povoljnim uvjetima osigurati dosad neiskorišteni prostor na gradskoj tržnici. Osim toga najavljuje i pokretanje poduzetničkog inkubatora na prostoru Sajmišta u Piškorevcima.
  Antun Galić upozorio je na propuštene prilike za privlačenje investitora u energetiku, a pojasnio je što su drugi činili kako bi ih privukli.
  “Treba raditi sve ono suprotno što je sada u Đakovu, što znači da gradonačelnik ne smije biti sebi samodopadan i samobitan i ne smije biti bahat. Mora na koljenima moliti i dovesti takve investitore”, zaključuje Galić.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog