Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo ugošćuje više od dvjesto mladih glumaca

  I ove godine Grad Đakovo je, uz osječku Umjetničku akademiju, domaćin i suorganizator Dionizijeva festivala koji će ugostiti više od 200 mladih glumaca iz Rumunjske, Mađarske, Velike Britanije, Austrije, BiH, Češke, Slovačke, te sa svih hrvatskih akademija. Od 20. do 23. ožujka Đakovo postaje po šesti put srce Međunarodnog festivala kazališnih akademija, najajvio je gradonačelnik Zoran Vinković uputivši poziv svima, a posebno “dežurnim kritičarima”, koji tvrde da nema kulturne ponude u gradu, da posjete festival.
  Otvorenje festivala je u srijedu u 19 sati, a program će se odvijati na nekoliko lokacija, dok će svaku večer u Hrvatskom domu na programu biti predstave ovogodišnjih sudionika, pojasnila je Helena Sablić-Tomić, dekanica Umjetničke akademije ističući da je ovogodišnja tema “gestom do igre”.
  Posluži li vrijeme, na sam dan otvorenja svi sudionici na Ivandvoru bi trebali izvesti “Posvećenje proljeću” – povodom stogodišnjice tog plesnog i glazbenog djela Stravinskog i Nižinskog, pojasnio je Raponja, a umjetnička voditeljica Maja Đurinović ukazala je na važnost scenskog pokreta, odnosno geste tijela koja je u središtu pozornosti neverbalnog teatra.
  Predviđen je i simpozij o toj temi, a dekanica Umjetničke akademije najavila je da će Umjetnička akademija u Osijeku već od sljedeće godine uvesti specijalistički studij kreativnih terapija kojima bi se osobama s posebnim potrebama, odnosno različitim oblicima invaliditeta nastojalo kroz umjetnost olakšati njihovo stanje. S tim ciljem je u ovogodišnjem programu festivala predviđena i radionica integracijskog pokreta.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog