Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ŽDO upoznalo rodbinu civilnih žrtava sa stanjem kaznene prijave

  Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku danas se, na naš upit, očitovalo o kaznenoj prijavi koju je protiv nepoznatih počinitelja podnio Hrvatski obredni zdrug Jazovka Krilo Đakovo zbog stradanja 23 civilne žrtve na području Đakovštine tijekom Domovinskog rata.
  “Za svaku poginulu civilnu osobu s područja Đakova i Đakovštine, navedenu u ovoj prijavi, utvrđeno je pod kojim okolnostima je stradala te je protiv odgovornih osoba pokrenut kazneni postupak zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. OKZ RH. Ove činjenice usmeno su predočene predstavniku Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka još 2011. godine. Međutim, pisano izvješće ovog državnog odvjetništva upućeno 11. ožujka 2011. zbog problema u dostavi nikada nije stiglo podnositelju prijave. Stoga su predstavnici Hrvatskog obrednog zdruga i rodbina poginulih civila 26. veljače 2013. godine osobno u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku upoznati o kaznenim postupcima protiv počinitelja kaznenih djela u kojima su stradale spomenute osobe”, navodi se u odgovoru Zvonimir Kuharića, zamjenika županijskog državnog odvjetništva i glasnogovornika.
  Tu nam je informaciju potvrdio i Pero Šola, podnositelj kaznene prijave istaknuvši da se odvjetništvo ponijelo vrlo profesionalno, te da je razgovor u Županijskom državnom odvjetništvu bio vrlo emotivan. Rodbina poginulih uskoro će dobiti i pismeno očitovanje o stanju predmeta.
  Šola upozorava da se pitanje odštete treba rješavati drugim putem, te da je za to nužno da se rodbina civilnih žrtava organizira, odnosno da osnuju udrugu.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog