Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinkovićev prijedlog za legalizaciju: “0,10 kn po kubiku”

  Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković predložio je Gradskom vijeću, koje će se sastati u ponedjeljak, izmjenu Odluke o komunalnom doprinosu prema kojoj je predviđeno 20-postotno smanjenje jedinične cijene. “Kao gradonačelnik svjestan sam teške situacije i u gospodarstvu i u obiteljskim kućnim proračunima, a svjestan sam i 3.300 nezaposlenih i upravo zbog toga, a nadajući se da će ovo prepoznati i sve političke opcije i želeći izbjeći politikanstvo, predložio sam Vijeću smanjenje cijene”, pojasnio je Vinković.
  Osim smanjenja doprinosa, predviđena je i već postojeća mogućnost plaćanja u ratama, najavio je gradonačelnik, a predstavio je i svoj prijedlog cijene komunalnog doprinosa za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.
  “Za sve građevine poslovne, proizvodne, poljoprivredne namjene, te pomoćne zgrade koje ne služe za stanovanje iznos 0,10 kn po kubiku sve do 1.000 m3 korisnog prostora. Na taj način će praktično građani dobiti besplatnu legalizaciju i besplatni komunalni doprinos i to će se odnositi na gotovo 99 posto zahtjeva”, obrazložio je gradonačelnik svoj prijedlog.
  “Ukoliko obujam građevine prelazi tisuću kubičnim metara obveznik komunalnog doprinosa za razliku obujma platit će 50 posto jedinične cijene komunalnog doprinosa utvrđene prema zoni u kojoj se građevina nalazi, a po istom ključu će platiti i legalizaciju građevine stambene namjene”, dodao je.
  Gradonačelnik predlaže i pedesetpostotno smanjenje naknade za razvoj javne vodoopskrbe i odvodnje za gospodarstvo, ali i domaćinstva, a podsjetio je i na vladin odgovor na njegovo zastupničko pitanje upućeno još u listopadu prošle godine ministru pravosuđa o ukidanju, odnosno preseljenju Općinskog državnog odvjetništva u Našice u kojem se najavljuje analiza mreže pravosudnih tijela. S tim u vezi pozvao je zastupnika Tomića da javnosti predoči pismo ministra pravosuđa u kojem se najavljuje povratak odvjetništva u Đakovo.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog