Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srakić: “Podjele u Crkvi postoje, ali to nije razjedinjenost i razdor”

  U sklopu kanonske vizitacije Župe Đakovo 1, odnosno Župe Svih svetih, đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić posjetio je danas Gradsko društvo Crvenog križa gdje su ga predsjednik Josip Rener i ravnatelj Đuro Brataljenović upoznali s dugogodišnjim radom te humanitarne organizacije. Tom prigodom istaknuto je kako je upravo biskup Strossmayer svojom donacijom udario prve temelje đakovačkom Crvenom križu koji se dokazao svojim humanitarnim, edukativnim i drugim aktivnostima, a posljednjih godina posebno brigom za osobe u potrebi kroz pučku kuhinju u kojoj se dnevno priprema 110 obroka, naglasio je ravnatelj Brataljenović.
  Oko tri tisuće građana godišnje prođe kroz različite programe, odnosno vidove aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa, od dobrovoljnog davalaštva krvi, osposobljavanja budućih vozača, do različitih tečajeva i sličnih programa.
  “Željeli smo ohrabriti i pohvaliti djelatnike Crvenog križa za sve ono što čine, a posebno mi je drago čuti za dobru suradnju Crvenog križa i Caritasa”, izavio je nakon posjete nadbiskup Srakić.
  Zamoljen da prokomentira najnovija tumačenja razloga povlačenja pape Benedikta XVI. nadbiskup Srakić je rekao da ga to ne čudi jer se, kako je kazao, uvijek pisalo i o podjelama unutar Hrvatske biskupske konferencije.
  “Jednostavno se ne možemo prepoznati kada to čitamo. Podjele u Crkvi postoje, postoje oni koji žele ubrzati korake, koji su malo sporiji, koji šire gledaju, koji strože gledaju. To je posve razumljivo u jednoj crkvenoj zajednici, ali to nije razlog da kažemo da u Crkvi postoji razjedinjenost ili razdor. To je Sveti Otac i naglasio jučer – da sačuvamo jedinstvo u različitosti”, zaključio je nadbiskup Srakić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog