Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otkupljivači ucjenjuju mljekare!?

  Afera s aflatoksinom zaraženim mlijekom čini se da poprima sve šire razmjere, odnosno da se odrazila i na otkup mlijeka, doznajemo od Antuna Lasla. “Dukat i Meggle isključili su do daljnjega više od 200 proizvođača mlijeka iz otkupa, ali se nisu služili pojedinčanim analizama, nego skupnom, tako je bar bilo u Satnici”, pojašnjava Laslo.
  Slične dojave stižu i od mljekara s Brodsko-posavske županije koje otkupljivači ucjenjuju nudeći im kao preventivu, odnosno za suzbijanje aflatoksina njihovo sredstvo, pa svi oni koji nisu to uzeli bili su na meti isključenja, tvrdi Laslo.
  Priopćenjem su se oglasili iz Megglea ističući da nalaz aflatoksina M1 pronađenog u mliječnim proizvodima predstavlja nacionalni problem koji pogađa cijelu Hrvatsku. Stoga Meggle od 21. veljače, kako se navodi, otkupljuje isključivo mlijeko koje je testirano i čiji nalaz dokazuje da je mlijeko ispod granične vrijednosti za Aflatoksin M1. U Meggleu su svjesni da je to bolan potez za proizvođače, no isto tako tvrde da je brzo i održivo rješenje moguće samo uskom zajedničkom suradnjom između proizvođača mlijeka i mliječne industrije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog