Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kožulj, Šajn i Horvat svjedočili učenicima o važnosti sporta i zdrave prehrane

  Zanimljivim programom u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani učenici sedmih razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića obilježili su završnicu projekta “Vrtim zdravi film”.
  Projekt se provodio tijekom prvog obrazovnog razdoblja s ciljem edukacije učenika o zdravoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti, a njime je bilo obuhvaćeno više škola u Hrvatskoj, istaknuo je Josip Košutić, stručni suradnik pri Hrvatskom školskom športskom savezu. Ukazao je na problem pretilosti među učenicima zbog čega su školske vlasti, kako je pojasnio, ugradile te sadržaje i u novi Kurikulum zdravstvenog odgoja.
  Osim učenika škole, njihovih roditelja i nastavnika, završnoj svečanosti programa bio je nazočan i Gordan Kožulj, hrvatski plivački reprezentativac i ambasador projekta. Osim važnosti škole, mlade na bavljenje sportom treba poticati i obitelj čija u loga je, kazao je KOžulj, presudna. Posvjedočio je to osobnim primjerom, a sličnu poruku mladim Goranovcima uputili su i vrhunski veslač Damir Šajn i atletičar Ivan Horvat.
  Važnu ulogu u tome ima i prehrana, o čemu se danas ne vodi dovoljno računa, upozorila je nutricionistkinja Aleksandra Malešević. “Stvaranje zdravih prehrambenih navika tim je potrebnije zna li se da je oko 50 posto nacije predebelo”, istaknula je nutricionistkinja tvrtke Nestle uz konstataciju da je prvi korak edukacija.
  Sudionike projekta “Vrtim zdravi film”, tijekom kojega su učenici sedmih razreda i u praksi pokazali što znače zdrave navike, pozdravio je i dogradonačelnik Ivan Išasegi, te ravnatelj Goranove škole Tihomir Benke.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog