Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Poskupljenja kruha, fiskalne blagajne….

  A s prvim danima nove godine dočekale su i nas brojne zakonske novosti i poskupljenja. Naime, na snagu je stupio novi Zakon o PDV-u, prema kojemu se ukida nulta stopa PDV-a, te uvodi pet posto toga poreza i na osnovne životne namirnice – kruh, mlijeko, lijekove, ortopedska pomagala, knjige… Pojedini proizvođači, poput Mlinara, već prvoga dana povisili su cijene kruhu i nekim vrstama peciva za 10 do 50 lipa, a to će, prema najavama, ako već nisu, uskoro učiniti i drugi proizvođači.
  Novost je i uvođenje fiskalnog zakona koji ugostiteljima i srednje velikim poduzetnicima nalaže uvođenje fiskalnih kasi radi efikasnijeg nadzora nad ostvarenim prometom i suzbijanjem sive ekonomije. I đakovački ugostitelji u fazi su uvođenja fiskalnih blagajni. Dok kod nekih one funkcioniraju uglavnom bez problema, drugi se tome još prilagođavaju, računajući i na najave države da će inspektori u početku primjene novoga sustava provoditi samo kontrolu, bez kažnjavanja. Vlasnik ugostiteljskog objekta Sorisso Ivica Arambašić kaže da je blagdane iskoristio za isprobavanje blagajne. Poteškoće koje su se pojavljivale tijekom vikenda i blagdana, uglavnom su nestale i veza s Poreznom upravom, kako kaže, danas se brzo uspostavlja i račun je za nekoliko sekundi vani.
  Iako je s prvim danom nove godine spuštena stopa PDV-a za ugostiteljske usluge na 10 posto, za sada, čini se, još neće biti sniženja cijena.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog