Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pokladnim gastrofestom počeli 19. Đakovački bušari

  Pokladnim Gastro festom, koji je u tijeku na korzu, danas počinju 19. Đakovački bušari, jedna od najvećih pokladnih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
  Već nekoliko godina gosti Bušara su članovi Karnevalske udruge Cirimigini iz Solina koji su i ove godine u Slavoniju donijeli dalmatinskog ugođaja, a za gastro fest su pripremili svoje srdele, tradicionalno jelo u vrijeme poklada, kaže predsjednik Damir Višić.
  Osim mrsnih i nemrsnih jela, u sklopu Gastro festa održat će se i ocjenjivanje kobasica.
  U 18 sati u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani održat će se humanitarni koncert na kojem će nastupiti desetak tamburaških sastava, a prihod je namijenjen liječenju Ružice Kretonić iz Budrovaca.
  Središnji program 19. Đakovačkih bušara je sutrašnja pokladna povorka ulicama grada koja će krenuti u 15 sati ispred prostorija starog DVD-a. U povorci se očekuje šezdesetak skupina s oko 4.000 sudionika koji će proći Gupčevom ulicom, korzom do Gradske vijećnice gdje će biti ceremonija primopredaje vlasti, te Ulicom kralja Tomislava do Gradske nastavno sportske dvorane. U 17 sati je pokladni koncert Slavonskih lola, a nakon toga bit će uručena priznanja najuspjelijim maskama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog