Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na ovogodišnjim Bušarima očekuje se oko 4.000 sudionika!

  Oko 4 tisuće sudionika očekuje se na ovogodišnjoj, 19. po redu pokladnoj manifestaciji Đakovački bušari koja će se održati 26 i 27. siječnja, najavljeno je na konferenciji za novinare Organizacijskog odbora.
  “Iako đakovačka Bušarska republika ima “kadrovskih problema”, to neće utjecati na tijek manifestacije i bit će to jedna od najvećih u Hrvatskoj”, rekao je gradonačlenik Zoran Vinković istaknuvši da Bušari počinju pokladnim Gastrofestom u subotu na korzu u sklopu koljeg aće biti i ocjenjivanje kobasice. Osim toga, u subotu u 18 sati je veliki humanitarni koncert s nizom izvođača s kojega je prihod namijenjen liječenju Ružice Kretonić iz Budrovaca, najavio je gradonačelnik.
  Uz Vezove, Bušari su, kako je istaknuo Tomislav Vuković, član Organizacijskog odbora, već postali prepoznatljiv đakovački brend, a središnji dio ovogodišnjih 19. Đakovačkih bušara je nedjeljna pokladna povorka ulicama grada koja počinje u 15 sati, a u kojoj će biti sedamdesetak skupina.
  “Osim domaćih snaga, dječjih vrtića, osnovnih škola, skupna iz Slavonije i Baranje, dobar dio grupa je i iz Gorskog kotara, Ličko-senjske, Primorsko-goranske županije, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske županije i Međimurja, odnosno tu je više od pola Hrvatske”, pojanio je Vuković.
  Povorka će krenuti u 15 sati od starog DVD-a, Gupčevom ulicom, kroz korzo, gdje će ispred Gradske vijećnici biti ceremonija primopredaje vlasti, te potom Ulicom kralja Tomislava do Gradske nastavno sportske dvorane.
  A da su Đakovački bušari cijenjena manifestacija govori i podatak da se grupe, odnosno sudionici rado odazivaju sudjelovanju, što potvrđuju gosti iz Mohača, ali i Kvarnera, odnosno Riječkog karnevala, naglasila je Marija Burek iz Turističke zajednice. Posebno je istaknula “Zvončare” iz Matulja koji se nalaze na Unescovoj bašitini, ali i grupe Riječkog karnevala koje se “baziraju na modernom tipu maski, tako da će na ovogodišnjim Đakovačkim bušarima biti zastupljeno od tradicijskog do modernog”.
  U bušarskoj će povorci biti i stotinjak jahača, te drugih iznenađenja, a program završava koncertom Slavonskih lola u 17 sati i dodjelom priznanja najuspješnijim maskama u 11 kategorija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog