Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dio đakovačkih branitelja traži neopozivu ostavku ministra Matića

  Ne stišavaju se reakcije na nedavni verbalni rat Crkve i predstavnika Vlade o zdravstvenom odgoju. Izjavu ministra branitelja Freda Matića, koji je kardinala Josipa Bozanića usporedio s Miloševićem, Miro Raspudić, predsjednik Udruge dragovoljaca Đakovštine 1990.– 1991. nazvao je skandaloznom i od ministra je zatražio neopozivu ostavku.
  “Tom izjavom pokazao je da je nedostojan da bude ministar hrvatskih branitelja jer sramoti nas sve koji smo s krunicom u ruci se molili Bogu i bili ponosni na nau dragu domovinu i našu Crkvu. Njegova izjava mene osobno dira i dira 80 posto hrvatskih građana koji su rimokatoličke vjeroispovijesti”, rekao je Raspudić uz napomenu da ministrova isprika nije dovoljna. Zamjerio je ministru Matiću što nije reagirao i na neprimjerenu proslavu pravoslavnog Badnjaka u Borovu.
  Peri Šoli, predsjedniku đakovačkog Krila Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka zasmetalo što se riječ “oluja” doživljava negativno, pa je u tom kontekstu istaknuo da su Hrvatskoj potrebne i gospodarska i moralna oluja, ali i zakon o lustraciji.
  “To je zakon koji sankcionira osobe koji su u bivšem komunističkom sustavui kršili ljudska prava, to tu pretežno ljudi iz objavštajne zajsenice, UDBE i kOS-a, visokopozicionirani dužnosnici KP, a tu vjerojatno spada i Jovanović i on se ne bi ni mogao baviti javnim životom i biti ministar”, naglasio je Šola.
  Tomsilav Ćurić izrazio je podršku vukovarskim braniteljima koji se protive uvođenju ćiriličnih natpisa u Vukovaru, a pozvavši se na medijske tvrdnje da se u vezu sa zagrebačkim podmetnutim eksplozivnim napravama dovodi osoba koja je vojnik, zatražio je da se objavi “čiji je Vojislav Blažević vojnik, bivše JNA, četnički ili hrvatskih vojnik”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog