Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Savjest mi je čista!”

  Reagirajući još jučer na napise u medijima o pravomoćnoj sudskoj presudi vezanoj uz njegov slučaj naplate saborskih putnih troškova, gradonačelnik Zoran Vinković u priopćenju ponavlja da nije kriv, tvrdi da ne postoji niti jedan materijalni dokaz za eventualnu krivnju, te najavljuje da će se žaliti Vrhovnom sudu i Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Također tvrdi da je riječ o ” običnoj političkoj namještaljci koja se pojavljuje uoči lokalnih izbora kada se očekuje nastavak prakse ocrnjivanja političkih konkurenata “.
  Uz konstataciju da mu je savjest čista, Vinković ističe da su obje presude, i prvostupanjska i drugostupanjska, donesene na temelju indicija.
  Podsjeća također da je prvotno terećen za 17.088 kuna, koje je uplatio u državni proračun, da bi , taj iznos tijekom suđenja bio smanjen na 11.600 kuna što, kako dalje navodi, pokazuje da je jedini cilj ovog sudskog postupka bio njegova diskreditacija.
  “Zanimljivo je kako je sudski postupak koji se vodio protiv mene iznio na vidjelo jednu vrlo važnu činjenicu, a to je da niti jedno državno tijelo ne kontrolira jesu li saborski zastupnici istinito upisali kilometražu na temelju koje im Sabor odobrava putne troškove. Tu činjenicu potvrdio je ne Zoran Vinković, već Tajništvo Sabora koje je izrijekom dalo na znanje da nitko ne provjerava jesu li zastupnici uopće bili na sjednici Sabora jer se u knjigu prisutnih upisuju dobrovoljno, te da im se putni troškovi isplaćuju “u dobroj vjeri””, pojašnjava dalje u svom priopćenju đakovački gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Vinković uz konstataciju da je takvo objašnjenje isplate putnih troškova poslano iz Tajništva Sabora zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu tijekom prvostupanjskog postupka.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog