Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Veliko zanimanje za legalizaciju objekata

  Puna velika dvorana đakovačkog DVD-a pokazala je sinoć koliko je problem legalizacije objekata prisutan u Slavoniji. O zanimanju govore i brojni upiti zainteresiranih na koje je sinoć odgovarala ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, a primjedbe su se odnosile većinom na kompliciranost cijelog postupka i cijene, odnosno novce potrebne za početak legalizacije.
  Zahtjev za legalizaciju do kraja godine moraju podnijeti svi oni koji imaju izvršna rješenja za rušenje, upozorila je ministrica, a svi ostali građani zahtjev moraju podnijeti do 30. lipnja sljedeće godine.
  Upravo na zahtjeve iz Slavonije na pomoćne građevine površine do 50 četvornih metara umjesto tisuću kuna plaća se 500 kuna po objektu, pojašnjava ministrica graditeljstva.
  Interes je i jedinica lokalne samouprave da se legalizira što više objekata, a s tim u vezi je i problem plaćanja komunalnog doprinosa o čemu postoje različite cijene u gradovima i općinama. Neki idu na simboličan iznos od jedne kune, što, kako ističe gradonačelnik Zoran Vinković, nije prihvatljivo. Riječ je o demagogiji, kaže gradonačelnik uz napomenu da će Grad Đakovo omogućiti plaćanje komunalnog doprinosa u više rata. No, upozorava gradonačelnik Vinković, ostaje problem visokog vodnog doprinosa za koji Hrvatske vode ne nude ništa za uzvrat, dok jedinice lokalne samouprave moraju osigurati adekvatne komunalne uvjete za plaćeni komunalni doprinos.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog