Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Snježna mećava iznenadila i Đakovčane – posvuda otežano kretanje

  Ma koliko ga meteorolozi najavljivali, snijeg uvijek iznenadi.Još noćas nije izgledalo da će se obistiniti najave prognostičara, a zatim se u kratkom vremenu od ranih jutarnjih sati stvorio pokrivač deblji od desetak centimetara, iako je zbog zapuha mjestimice snijeg puno veći, što stvara poteškoće u prometu, a ni pješacima nije lako. Zimske službe Cestinga i Univerzala na terenu su od noćas, prometnice se pluže i posipaju, a uži centar grada čisti se i malim traktorima i ručno, no, za probijanje kroz snježne nanose po čitavom gradu potrebno je dosta napora. Kako doznajemo u policiji, sve su ceste prohodne, iako se po njima vozi otežano, uz obveznu zimsku opremu. Preporuka je da se na put ne kreće ako baš nije nužno, u suprotnom, potrebno je voziti polako i oprezno, te paziti na razmak između vozila. Za sada nema dojava o eventualnim prometnim nezgodama. Jednako kao i vozila, i pješaci se krežu otežano po nogostupima, jer su dijelom još neočišćeni, što je donekle i razumljivo, budući da snijeg pada nesmanjenim intenzitetom, a stanje pogoršava pojačan sjeverozapadni vjetar. Zbog snježne vijavice odgođene su i sve za danas planirane aktivnosti politčkih stranaka i udruga, koje su trebale biti na korzu.
  Snijeg je prouzročio i znatne probleme u opskrbi električnom energijom. Bez struje su ostali potrošači u Kuševcu, Tomašancima, Širokom Polju, Gorjanima, a i drugim dijelovima Đakovštine događaju se prekidi u napajanju. Zbog snijega i vjetra dolazi do kvarova na 10. kilovotnom dalekovodu, a dežurne ekipe daju sve od sebe da otkriju kvarove i što prije uspostave normalnu opskrbu strujom. Iz HEP-a mole potrošače za razumijevanje.
  Inače, prema prognozi snijeg će nastaviti padati cijeli dan, zbog čega će zasigurno i dalje biti problema i u prometu i u opskrbi strujom. Stoga, još jednom preporuka svima, i vozačima i pješacima – ne putovati i ne izlaziti ako nije nužno, a u suprotnom – činiti to uz veliki oprez. Građane i vlasnike poslovnih prostora podsjećamo i na obvezu čišćenja snijega s nogostupa, bez obzira na teške uvjete i borbu sa snježnim nanosima.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog