Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Roditelji traže pravo izbora

  Uvođenje zdravstvenog odgoja i dalje izaziva prijepore, a tim povodom i u Đakovu je, kao i u dvadesetak drugih gradova, u 15 sati počeo skup pod nazivom “Ne dirajte im djetinjstvo”. Inicijatori su mladi, a đakovački skup organizirala je Marina Dedoević, studentica KBF-a. “Akcija je to protiv nasilnog uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, ovakav zdravstveni odgoj je nametnut svim hrvatskim školarcima, nasilno narušava miran i prirodan tijek odrastanja i oduzima djeci djetinjstvo”, pojašnjava incijatorica.
  “Zahtijevamo mogućnost izbora i poštivanje pravne procedure uvođenja nastavnog programa u školski kurikulum, te znanstveno utemeljen program”, poručuju sudionici skupa.
  Okupljeni, među kojima je, osim mladih, bio i potpredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević, zamjeraju izostanak javne rasprave o uvođenju zdravstvenog odgoja. Sličnih razmišljanja su i neki roditelji koji su se priključili akciji, a majka dvoje srednjoškolaca, čak je, kako kaže, pisala ravanatelju đakovačke Gimnazije da ne provodi ovaj program, te traži izbor programa za svoju djecu. Roditelji smatraju da neki sadržaji iz zdravstvenog odgoja nisu primjereni dobi djece kojima se nude.
  “Sadržaji koji se nude su životni, ali nisu primjereni dobi i nije potrebno opterećivati djecu prerano s takvim sadržajima. Sve će oni stići, ali ne na takav način i ne u školi i žao mi kad sam čula da su takvi programi djeci već prezentirani i ranije”, kaže zabrinuta majka.
  Đakovački skup, kojemu su se nešto poslije 15 sati pridružila i dva razreda učenika razredne nastave Goranove škole, održava se ispred župne crkve Svih svetih, a traje do 18 sati.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog