Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački DVD danas obilježava 140 godina djelovanja

  Đakovački DVD ove godine obilježava 140. obljetnicu djelovanja. Završna svečanost održat će se danas u 18 sati u dvorani Karamarko, a očekuje se veliki broj uzvanika i gostiju.
  Prigoda je to odati počast i zahvaliti se svima onima koji su utkali dio sebe u dosadašnje djelovanje društva čija obljetnica je značajan događaja ne samo za razvoj đakovačkog i slavonskog, nego i hrvatskog vatrogastva, ističe predsjednik Ivica Mandić, naglasivši kako je društvo svih ovih godina, osim zaštite i spašavanje imovine i građana, kao osnove djelovanja, dalo značajan doprinos i na različitim područjima društvenog djelovanja.
  Društvo je tijekom svoje dugogodišnje povijesti imalo veliki ugled u gradu, okupljalo je ugledne pojedince i članove iz različitih slojeva, a svima njima zajedničko je pomoći drugima.
  – Možemo se zahvaliti svim generacijama Đakovčana koji su u tom razdoblju bili vatrogasci i dali svoj ogroman doprinos, kaže MAndić.
  DVD Đakovo, kako tvrdi njegov predsjednik Ivica Mandić, nastavlja tu bogatu tradiciju vatrogastva temeljenu na dobrovoljnosti.

  – DVD danas je respektabilna središnja vatrogasna postrojba u Đakovštini, koja okuplja oko 120 aktivnih vatrogasaca operativaca i tehnički je opremljena tako da može odgovoriti na sve situacije, ističe Mandić.
  DVD Đakovo i danas veliku pozornost posvećuje osposobljavanju svojih članova kako bi ispunili obaveze koje je zakon stavio pred njih.
  – Nikada se nije dogodilo da na bilo koji poziv nisu se odazvale najmanje dvije ekipe, što govori da i danas, kada vladaju tržišni principi, vatrogastvo počiva na dobrovoljnosti i zadržalo je svoj pozitivan zdrav odnos prema svojoj djelatnosti, zaključuje Mandić.
  140 godina duga povijest društva na završnoj će svečanosti biti prikazana kroz uprizorenje najvažnijih događaja koji su obilježili povijest društva, najavljuje predsjednik Mandić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog