Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Biennale mladih đakovačkih umjetnika

  U Spomen muzeju Josipa Jurja Strossmayera otvorena je izložba pod nazivom “Biennale đakovačkih slikara i kipara, te studenata likovnih akademija”. Svoje radove izlaže 14 mladih đakovačkih umjetnika o kojima je govorila Ana Ćurić istaknuvši da ih je teško u umjetničkom smislu svesti pod nešto zajedničko.
  “Ono što im je zajedničko je zapravo generacijski okvir i mjesto, a zapravo bogatstvo i leži u tome što su jednostavno vrlo raznoliki i po svom izričaju, što se vidi da dolaze iz različitih umjetničkih mjesta u smislu uzora, načina gledanja, u smislu želje, odnosno što žele stvoriti od vlastite umjetnosti. To što su vrlo različiti i što vrlo različito prilaze svojoj umjetnosti i je njihova zajednička linija i upravo u tom pogledu je ova izložba vrlo zanimljiva”, pojasnila je buduća povjesničarka umjetnosti.
  Ovi umjetnici najava su bogate kulturne budućnosti Đakova, naglasila je autorica predgovora kataloga koji je izišao u digitalnom obliku.
  “Upravo ti umjetnici mogli bi u budućnosti Đakovo “mapirati” na umjetničkoj karti na kojoj dosad naš grad nije bio toliko prisutan, osim po katedrali, pa bi bilo lijepo da, osim katedrale, imamo još nekakve asocijacije na samo ime i na sam grad Đakovo”, zaključila je Ana Ćurić.
  Izložbu je otvorila akademska slikarica Marija Adrić, inicijatorica okupljanja đakovačkih likovnih umjetnika, koja je tom prigodom istaknula da su sami sudionici izložbe predložili radove kojima se predstavljaju.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog