Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lažnim predstavljanjem do novca

  Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije izvijestio je da se u Osijeku pojavila mlađa muška osoba, koja se lažno predstavlja kao „redovnik u Ordinarijatu“ ili „svećenik u Ordinarijatu“ te s lažnom svećeničkom iskaznicom traži donacije za određenu humanitarnu udrugu, koja od nedavno djeluje na osječkom području.
  U priopćenju Tiskovog ureda ističe se da ni Nadbiskupski ordinarijat u Đakovu, ni Vikarijat u Osijeku ne šalje nikoga da prikuplja novac za bilo koje vjerničko društvo, humanitarnu udrugu ili dobrotvornu svrhu.
  ” Sva novčana sredstva koja se prikupljaju za inicijative vezane uz Katoličku crkvu i Đakovačko-osječku nadbiskupiju prikupljaju se preko župa ili Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, u suradnji s odgovornim svećenicima. Nijedna od navedenih katoličkih institucija ili udruga nikoga ne šalje da ide od vrata do vrata prikupljati novac, a s obzirom da se navedena osoba lažno predstavlja, opravdana je i sumnja u korištenje prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe”, navodi se u priopćenju uz poziv vjernicima da se, ukoliko žele pomoći potrebitima, konzultiraju sa župnicima te provjere gdje će završiti njihov novac.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog