Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Cabernet sauvignon i Prvostolnik – dva nova vina Đakovačko-osječke nadbiskupije

  Nastavljajući dugu vinogradarsku i vinarsku tradiciju te prateći najnovijie trendove u proizvodnji vina, ali i osluškujući potražnju na tržištu, Misna vina Đakovačko-osječke nadbiskupije na tržište će početkom prosinca plasirati dva nova vina – crno vino Cabernet sauvignon te bijelo vino Prvostolnik, doznajemo od ravnatelja Minsih vina monsinjora Stjepana Karalića.
  “Nadbiskupija je do sada uglavnom bila bez crnoga vina. Prve tri sorte crvenih nasada posađene su tek prije nepune četiri godine, i to cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc, a prošle je godine ubran prvi urod ovog grožđa. Iako ove tri sorte u kupaži daju vrlo lijepo vino, prihvatljive cijene, naglasak je stavljen na jednu sortu – cabernet sauvignon, koji će se od prosinca tržištu predstaviti kao zasebna sorta, u posebnim buteljama. S obzirom da je prošla godina na području Slavonije bila iznimno pogodna za crno grožđe, berba souvignona odgađana je čak tri puta, što je na kraju dalo izuzetan urod i izuzetno dobro vino“, pojašnjava ravnatelj mons. Karalić.
  Osim Cabernet souvignona, Misna vina predstavljaju i Prvostolnik – kvalitetno bijelo suho vino, dobiveno “sljubljivanjem tri najpoznatije sorte biskupijskih vinograda – traminca, chardonaya i graševine, u omjerima koji su tajna voditelja proizvodnje, inženjera Miroslava Bošnjaka. Vjerujem da će Prvostolnik biti vrlo interesantan ljubiteljima vina jer u sebi nosi elemente i vrhunskog vina i jednog finog, lakšeg vina, a cijenom će biti prihvatljiv, u rangu naše graševine“, kaže mons. Karalić, čija je ideja bila da ovo novo vino ponese ime simbola Đakova – đakovačke katedrale – Prvostolnice sv. Petra.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog