Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Akademik Moguš inicirao osnivanje znanstvenog zavoda u Đakovu!

  Đakovački Katolički bogoslovni fakultet danas obilježava svoj dan. Proslava je počela misnim slavljem u katedrali, a nastavljena je promocijom 45 diplomiranih teologa u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici.
  Na toj najstarijoj visokoškolskoj ustanovi u istočnoj Hrvatskoj studira 250 studenta, među kojima su i 43 svećenička kandidata, istakauo je dekan Pero Aračić
  Obilježavanju Dana KBF-a bili su nazočni brojni gosti, predstavnici osječkog Sveučilišta, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Grada i drugih ustanova i organizacija, a o značaju KBF-a za osječku akademsku zajednicu govorila je rektorica Sveučiliša Josipa Jurja Strossmayera Gordana Kralik koja je istaknula da studenti KBF-a imaju jednake uvjete studiranja i ravnopravni status kao i ostali studenti osječkog Sveučilišta.
  Nadbiskup Marin Srakić ukazao je na dalekosežnost odluke kojom je đakovačka Teologija postala sastavni dio osječkog Sveučilišta čime je, kako je pojasnio, dvjestogodišnja povijest te ustanove i formalno pretočena u nastojanja da bude dio ovoga podneblja, za dobrobit čovjeka i zajednice.
  S obzirom na značaj, ulogu i znanstveni potencijal KBF-a akademik Milan Moguš inicirao je osnivanje akademijina znanstvenog zavoda za povijest u Đakovu. Bio bi to, kako je rekao 15. po redu akademijin znanstveni zavod izvan Zagreba, no inicijativa za to, kako je kazao, mora krenuti iz Đakova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog