Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U polju završilo 70.000 litara mlijeka, mljekari spremni i na blokadu granica!

  Umjesto u preradi, oko 70.000 litara mlijeka proizvođača s područja Đakovštine u 11 cisterni završilo je na oranici tek ovršenog sirka na Strossmayerovcu pored Đakova. U polju je tako završilo i oko 8.000 litara dnevne proizvodnje 400 muznih krava s Farme Gorana Tokića iz Širokog Polja. “Jučer smo dijelili, a danas smo prisiljeni bacati jer po dvije kune mlijeko predati više nikome nećemo. Računice sa dvije kune nema, računica je gubitak od dodatne dvije kune. Mi mlijeko možemo proizvesti za 4,05 kn, manje ne”, odlučan je Tokić.
  Ako Ministarstvo poljoprivrede ne pokaže interes za mljekare budućnost Tokićeve, kao i mnogih drugih farmi je zapečaćena. “Budućnosti u ovakvim uvjetima nema, bit ćemo prisiljeni krave rasprodat, a 15 radnika postalti na Zavod za zapošljavanje i to je kraj”, najavljuje Tokić.
  Ne bude li pomaka na sutrašnjem sastanku, mljekari, nakon današnjeg prolijevanja mlijeka, najavljuju i druge mjere, a spremni su i na blokadu granice, dodaje Antun Lasslo.
  “Tijelima ćemo pred kamione, ako treba i leći, ali neće proći. Još uviejk ima preko 11.000 proizvođača mlijeka u Hrvatskoj i samo neka oni dođu, zaustavit će ovaj cirkus i ovo zlo. Da imamo mlijeka u Hrvatskoj dovoljno ja ne bih rekao ni riječi, ali nedostaje nam 50 posto domaćeg mlijeka, a mi od naših proizvođača pravimo budalaše što su se zadužili”, zaključuje Laslo. Također tvrdi da se bojkotu isporuke mlijeka priključilo više od 70 posto proizvođača.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog